"Mijn beide overgrootvaders, mijn grootvader en mijn vader waren vissers en reders, ik heb nooit anders gekend. Als kind gingen ik en mijn broer al mee op de boot om garnalen te vissen."
"Als kind wou ik altijd al kok worden. Na mijn middelbare school ben ik in Oostende een koksopleiding gaan volgen, maar ik heb heel lang voor de rederijen gewerkt. Op mijn 35 heb ik uiteindelijk toch besloten om mijn droom waar te maken en ben ik hier, aan de Tijdok waar vroeger alle garnaalvissers lagen, mijn restaurant begonnen."
"Ik werk uitsluitend met de vis die aangevoerd wordt door de Vlaamse vissers. Vis afkomstig vanuit andere continenten komt er bij ons niet in. Wij zijn gekend voor de dagverse, zelf gepelde garnalen. Wat op de kaart staat in Tijdok volgt het ritme van de visserij."
"Als je jezelf als viskok respecteert, moet je volgens de seizoenen werken. De lekkere pure smaak van verse vis uit onze Noordzee, een tuin vol lekkernijen."
fragment artikel de kust (2014) chef Marianne Pauwaert